Γιατί δεν ψηφίζω

Είμαστε μια ομάδα πολιτών που έχουμε κουραστεί να συζητούμε για την ανικανότητα και τη διαφθορά πολιτικών και κομμάτων, το ρουσφέτι, τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία, την κακοδιαχείριση των χρημάτων μας και τους ατιμώρητους πρωταγωνιστές των σκανδάλων. Η ανομία στην κυπριακή πολιτεία ξεπέρασε κάθε όριο, η ανοχή μας εξαντλήθηκε και οι συζητήσεις πια δεν αρκούν. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της δράσης.

Στις επικείμενες προεδρικές εκλογές όλοι οι υποψήφιοι ανήκουν στο πολιτικό κατεστημένο που είναι υπεύθυνο για την κατάντια του τόπου μας, το άλυτο Κυπριακό και την εσωτερική ακυβερνησία. Η μάχη που δίνουν δεν έχει σχέση με τους πολίτες, αλλά με τη διαιώνιση και το διαμοιρασμό της εξουσίας και την εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων εκείνων που τους στηρίζουν. Νικητές και χαμένοι θα βολέψουν τους δικούς τους και όλοι μαζί θα διορίσουν τα νέα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών και άλλων οργανισμών, για να απομυζήσουν τα κομματικά στελέχη και οι επιτήδειοι ό,τι απέμεινε από τα χρήματα των φορολογουμένων.

Το εκλογικό δικαίωμα έχει νόημα μόνο όταν υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ ουσιαστικά διαφορετικών υποψηφίων. Όταν οι ψηφοφόροι γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι τα καθημερινά τους προβλήματα θα παραμείνουν όποιος κι αν εκλεγεί, επιλέγουν την αποχή ή ρίχνουν λευκό. Οι επικοινωνιολόγοι των κομμάτων επιστρατεύουν τεχνικές πολιτικής διαφήμισης για να πείσουν ότι αυτή τη φορά ο υποψήφιός τους είναι διαφορετικός, προοδευτικός, ευρωπαϊστής και αποφασισμένος για αλλαγή και ρήξη με το κατεστημένο, ή με απόψεις που διέσωσαν την Κύπρο έναντι του Σχεδίου Ανάν. Όμως οι πολίτες έχουν ωριμάσει και η αποχή, που τώρα πια δεν τιμωρείται, αυξάνεται.

Με την αποχή, το λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο οι πολίτες δεν εκφράζουν αδιαφορία προς την πολιτική. Εκφράζουν την απέχθειά τους προς ένα πολιτικό σύστημα που εξυπηρετεί ένα στενό κύκλο αδίστακτων ατόμων, διψασμένων για εξουσία, χρήματα και προβολή. Οι λεγόμενοι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχει αποχή γιατί η δημοκρατία περνά κρίση. Αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή. Παρά να διαλέξουν το λιγότερο κακό υποψήφιο, οι ψηφοφόροι προτιμούν να μη διαλέξουν κανένα.

Η πρωτοβουλία μας έχει στόχο να δώσει έκφραση σε όσους πιστεύουν ότι οι πολίτες έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο. Γι' αυτό καλούμε όσους συμμερίζονται τις απόψεις μας και ίσως απόσχουν στις προεδρικές εκλογές να αφήσουν σχόλιο στο παρόν ιστολόγιο και να ψηφίσουν υπέρ της προσπάθειάς μας στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας.

74 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι στόχοι, η σύσταση, η τακτική και η ταυτότητα των κομμάτων μετατρέπεται συνεχώς ανάλογα με το ρόλο και το συμφέρον τους (εξουσία/αντιπολίτευση, προσωπικό συμφέρον/κοινό συμφέρον κ.ο.κ.), χωρίς να ασχολούνται με σταθερές αξίες.
Γιατί κάποιος από αυτούς που αποκαλούμε βουλευτές, δήλωσε σε συζήτηση που είχαμε από μόνος του ότι "συχνά οι βουλευτές δε διαβάζουν καν ολόκληρες τις προτάσεις νόμου πριν τις ψηφίσουν".
Γιατί, γιατί, γιατί....

Ανώνυμος είπε...

Ίσως σε ένα τέλειο σύστημα όπου τα λευκά μετρούνται. Στη Σερβία για παράδειγμα αν 40% και πάνω είναι τα Λευκά τότε το αποτέλεσμα των εκλογών είναι άκυρο.

Basil Polemitis είπε...

Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα. Ομολογουμένως αποτελεί αξιοσημείωτη και νεωτεριστική ιδέα, για τα δεδομένα της Κύπρου και του πολιτικού μας πολιτισμού, η πρόταση της λευκής ψήφου ή της αποχής. Τόσο νεωτεριστική που ο νομοθέτης δεν επιθυμούσε καν να την επιτρέψει από του να αποτελέσει επιλογή και ως εκ τούτου κατέστησε παράνομη την αποχή και δημιούργησε κλίμα χλεύης για την λευκή, καταμετρώντας την αλλά ακυρώνοντας της.

Υποστηρίζω την αλλαγή της νομοθεσίας και κατοχύρωση της αποχής και συμφωνώ με την ιδέα να εξεταστεί τρόπος συνυπολογισμού της λευκής ψήφου ώστε να αποτελέσει ουσιαστική επιλογή έκφρασης πολιτικής θέσης.

Την ίδια ώρα, διερωτώμαι τι θα συμβεί αν η αποχή ή η λευκή ψήφος μετατραπούν σε εκδήλωση απάθειας προς τα συντελούμενα στο πολιτικό περιβάλλον μιας εκλογικής διαδικασίας. Μήπως στο τέλος θα ψηφίζουν και θα καθορίζουν το αποτέλεσμα μόνο όσοι έχουν άμεσο συμφέρον να το καθορίσουν; Όπως π.χ. στις ΗΠΑ και αλλού. Και θα καταλήξουμε να εκλέγουμε εκπροσώπους, είτε στη Βουλή είτε στο προεδρικό αξίωμα, προσμετρώντας μόνο τη θέση της μειοψηφίας των πολιτών που έχουν δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται;

Άρα, μήπως τελικά το ζήτημα αφορά στην ίδια την πολιτική παιδεία μας και πως διδασκόμαστε να πολιτικοποιούμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Πλήρως με καλύπτουν οι θέσεις/τοποθετήσεις/προβληματισμοί και απόψεις όπως εκφράζονται τόσο στο εισαγωγικό σημείωμα της ιστιοσελίδας, όσο και από τους: "ανώνυμος", "γαβ γαβ" και "basil polemitis".
Ιδιαίτερα προβληματίζομαι εάν αξίζει τον κόπο να σπαταλήσω έστω και ένα απειροελάχιστο δευτερόλεπτο φαιάς ουσίας, προκειμένου να ασχοληθώ με ανθρώπους (πολιτικούς καριέρας) και να ακούσω τί έχουν να πουν και τί όχι και πως είναι διατεθειμένοι να χειριστούν το μέλλον μου, πάντα προς το δικό μου συμφέρον. Μου θυμίζει έντονα το καταπλητικό εκείνο και πάντα επίκαιρο τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα, Για το Καλό μου. Και προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω εάν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα διεκδικητές του στέμματος της εξουσίας, διαβιούν μαζί με μένα στο νησί μικρό, νησί τυραγνισμένο. Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά διερωτώμαι από ποιόν πλανήτη ήρθαν.
Γιατί προβληματίζομαι να μην ψηφίσω;
Διότι δεν ανέχομαι άλλο την κοροϊδία. Διότι δεν καταδέχομαι να διαχειρίζονται τα θέλω,τις ανάγκες μου και τα πιστεύω μου, άνθρωποι οι οποίοι εμφανίζονται ως Απομηχανής Θεοί, άνθρωποι ρηχοί, άνθρωποι οι οποίοι μεριμνούν και πάντα θα περιμνούν για τους αυληκούς και αυλοκόλακές τους διότι έτσι τους συμφέρει, άνθρωποι/απόγονοι κάποιων άλλων διεκδικητών-κατακτητών θέσεων εξουσίας, άνθρωποι/πρόγονοι στο μέλλον των δικών τους απογόνων για τους οποίους προετοιμάζουν το έδαφος διεκδίκησης ή συνέχισης της οικογενειοκρατίας.
Διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταμετρά τη ψήφο διαμαρτυρίας μου ως άκυρη.
Διότι όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα σκίζουν τα ιμάτιά τους για τον απλό πολίτη, τα δίκαια και τα δικαιώματά του, ποτέ δεν κοιμήθηκαν πεινασμένοι και αν ποτέ τους έτυχε, ακόμα χειρότερα, διότι πολύ γρήγορα ξέχασαν τί σημαίνει.
Προβληματίζομαι κατά πόσο θα πρέπει να ψηφίσω, διότι:
Δε θέλω να συμβεί αυτό που αναφέρει ο φίλος/η "basil polemitis", να καθορίζουν το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας αυτοί που έχουν άμεσο συμφέρον και να κερδίζει ο "άρχοντας" με τους περισσότερους παρατρεχάμενους.
Θέλω να συμβάλω στον αποκλεισμό από το βήμα της εξουσίας, ανθρώπων οι οποίοι κατά τη γνώμη μου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για το μέλλον αυτού του τόπου κατά κύριο λόγο.
Ως κατακλείδα, απαντώ στο φίλο/η "basil polemitis", ότι ναί αυτό το είναι το πρόβλημα: Από τα σχολεία μας, τα σπίτια μας, το κοινωνικό σύνολο, απουσιάζει η πολιτική παιδεία, η πολιτικοποίηση όπως πρώτοι έδωσαν τον ορισμό της οι αρχαίοι Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Με την αποχή, το λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο, τίποτε δεν θα καταφέρετε, ειδικά εδώ στην Κύπρο, και ειδικότερα αν ζητείτε αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας. Νομίζετε ότι οι πολιτικοί μας θα παραιτηθούν ή τα κόμματα θα κλείσουν αν το πράξετε?

Γιατί να μην έχετε και εσείς, τον δικό σας υποψήφιο, με θέσεις και απόψεις όπως αυτές που εκφράζετε εδώ? Να αναμετρηθεί με τους υπόλοιπους? Αν στο τέλος της ημέρας το σύστημα είναι τόσο σαθρό όπως το περιγράφετε, τότε γιατί να μην εκλεγεί ο δικός σας υποψήφιος που δεν θα είναι μέρος των συμφερόντων?

Επομένως η αποχή, αν και κάποιου είδους πολιτική θέση, εντούτοις, δεν καταφέρνει τους στόχους της. Μήπως υπάρχει ανα το παγκόσμιο, οποιοδήποτε παράδειγμα χώρας όπου η αποχή και μόνον, προκάλεσε κοσμογονικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ψηφίζεις; Ωραία!
Έχεις αποκτήσει άλλοθι για όλα όσα θα πάνε στραβά στο μέλλον.

Θαύμα ... πολύ ωραία ... συνέχισε την κριτική σου. Έχεις δίκαιο. Εγώ φταίω που ρίσκαρα και ψήφισα.

Μην ανησυχείς όμως, αντέχω την ευθύνη. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να συμμετέχω.

Και όταν είσαι έτοιμος και σε δω στο δρόμο σε μια πραγματική μορφή διαμαρτυρίας θα έρθω και εγώ μαζί σου. Διότι στην ουσία δεν διαφωνώ.

Αλλά, με το να γέρνεις στον καναπέ με το φραπέ στο χέρι και να γράφεις στο laptop φιλοσοφίες για το αν και όταν, δεν με πείθεις. Νομίζω ότι απλά βαριέσαι ή το χειρότερο δεν κατέχεις.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Η αποχή είναι ανοχή στη στασιμότητα και τα προβλήματα, όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα της ΝΕΔΗΣΥ. Όπως τότε που, φοιτητές ακόμα, μας κτυπούσαν την πόρτα οι κάθε λογής νεολαίοι των κομμάτων, παρακαλώντας μας να ψηφίσουμε. Πολλοί απ' αυτούς σήμερα είναι υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και πολιτειακοί αξιωματούχοι. Εξαργύρωσαν προφανώς το ενδιαφέρον τους για τα κοινά. Γι' αυτό δεν ανέχονται την αποχή. Γιατί αποδυναμώνονται τα κόμματα και το οικοσύστημα, εν πολλοίς παρασιτικό, που έχει αναπτυχθεί εντός και γύρω τους.

Bananistanos είπε...

Βερόνικα τα είπες εξαιρετικά.

Με την αποχή δεν διορθώνεται τίποτε. Δείτε το διαφορετικά, δεν ψηφίζεται τον καλύτερο (κατα την προσωπική άποψη του καθενώς) αλλά δίδεται αρνητική ψήφο στο χειρότερο. Με την αποχή είναι σαν να ψηφίζεται τον χειρότερο.

Και ναι, αποφεύγοντας τον κόπο και την ευθύνη της επιλογής του χειρώτερου σημαίνει παραδοχή και ανοχή της καταστασης, σημαίνει αδιαφορία για το μέλλον.

Το χειρώτερο όμως είναι ότι η αποχή δίνει περισσότερη δύναμη στις ακραίες μειωνότητες, γιατί οι ακραίοι είναι πιο φανατικοί άρα ψηφίζουν όλοι πέρνοντας μεγαλύτερα ποσοστά απο ότι αξίζουν.

andraias είπε...

Πιστεύκω ότι αφού λαλείς ότι εν ούλλοι καρακιόζηδες, τζιαι εν αλήθκεια, να ψηφίσεις τον λλιόττερον καρακιόζη, για να μεν ηφκεί ο αρχικαρακιόζης. Έτσι όπως γίνεται πάντα τζιαι στη ζωή. Βρίσκεις πάντα την λλιόττερην επώδυνη λύση. Ειδικά σε τούτη τη στιγμή που βρίσκεται η Κύπρος, η ψήφος εν πολλά σημαντική, τζιαι πρέπει να εν πολλά προσεχτική.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ πλήρως, και καθέτως και οριζοντίως και διαγωνίως και μ’ όλες μου τις δυνάμεις (όσες μου έχουν απομείνει) και μ’ όλο μου το είναι (από τα νύσhια μέχρι την κουρία) με τη ατυχή και αψυχολόγητη θέση “Δεν ψηφίζω”, του ομώνυμου blog.
Η θέση αυτή (που κάποιοι ίσως την θεωρούν και ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - τους έχει κουράσει η πολιτική - και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ – που πήγε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε) είναι καθαρά και ξάστερα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και στοχεύει είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα στην απολιτικοποίηση των ανθρώπων, την απομάκρυνση τους από τα κοινά, την αδρανοποίηση τους τον εγκλωβισμό τους στο καβούκι τους και την απάθεια για τι τεκταίνεται γύρω μας. Όλ’ αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την μονιμοποίηση (ακόμα και την νομιμοποίηση) των όσο κακών, ανωμάλων, σαθρών και σάπιων συμβαίνουν ή τροχοδρομούνται γύρω μας.
Η αποχή (όχι από το σεξ αλλά από τις εκλογές) δεν είναι πράξη εγκράτειας ή περισυλλογής … Αντιθέτως είναι μια άποψη ορισμένων ανθρώπων, απογοητευμένων απ’ όσα βλέπουν να συμβαίνουν και να εξελίσσονται στο περίγυρο τους (χαρακτηριστικά ενός ανελεύθερου και εκμεταλλευτικού συστήματος), χωρίς να έχουν συγκροτημένη σκέψη και πολιτική ωριμότητα να αναλύσουν τα γεγονότα. Δεν έχουν την υπομονή και τα παρατάνε όλα. Διερωτούμαι αν καμιά φορά είχαν συμμετοχή σ’ οποιουσδήποτε κοινωνικούς αγώνες ή διεκδικήσεις. Ή έχουν πια βολευτεί και δεν τους νοιάζει για τίποτα ή τους βγάζουν όλους σκάρτους. (Μπορεί και εξ ίδίων να κρίνουν τα αλλότρια).
Στην προκειμένη περίπτωση το σύνθημα “Δεν ψηφίζω” διαιωνίζει την υφιστάμενη κατάσταση (και όλα αυτά που περιγράφετε – “την ανικανότητα και τη διαφθορά πολιτικών και κομμάτων, το ρουσφέτι, τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία, την κακοδιαχείριση των χρημάτων μας και τους ατιμώρητους πρωταγωνιστές των σκανδάλων”) βολεύει αυτούς που δεν θέλουν ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Είναι ισοπεδωτικό και μοιρολατρικό να θεωρούμε ότι όλοι είναι οι ίδιοι, κανείς (πολιτικός ή κόμμα) δεν διαφέρει ή δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Ή μήπως έτσι μας βολεύει!
Προχωρώντας κι ένα βήμα παρακάτω θα πω ότι η υποψηφιότητα Χριστόφια είναι διαφορετική (παρά τα όσα λάθη ή αμαρτίες προσπαθούμε είτε καλόπιστα είτε λόγω εμπάθειας να του φορτώσουμε!).
Τέλος, συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λέει η Βερόνικα. Πιθανό οι πολιτικές επιλογές των δύο να ‘ναι και διαφορετικές αλλά χίλιες φορές προτιμώ ένα πολιτικοποιημένο άτομο με άποψη και θέση που αναλαμβάνει και την ευθύνη και επωμίζεται το κόστος των επιλογών και αποφάσεων του παρά ένα κλαψιάρη ευθυνόφοβο!!!

Επίσης λέτε:

1. “Το εκλογικό δικαίωμα έχει νόημα μόνο όταν υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ ουσιαστικά διαφορετικών υποψηφίων”. – Γιατί δεν υποδεικνύετε εσείς κάποιο άλλο για υποψήφιο ή και τον εαυτό σας ακόμα; Γιατί πρέπει κάποιοι οι άλλοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, για σας; Ή πιστεύετε πως δεν θα έχετε πιθανότητες; Μα αυτή είναι ή δημοκρατία μας, η αστική!
2. “Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της δράσης.” – Πολύ σωστά, από τον καναπέ σας και με την αποχή σας!

Η αποχή δεν είναι ούτε δράση ούτε και επιλογή! (Το λευκό ίσως κάτω από κάποιες συνθήκες και να είναι επιλογή αλλά ΟΧΙ ΤΩΡΑ!)

Anef_oriwn
Τρίτη 08/01//2008 – 10:25 μ.μ

Ανώνυμος είπε...

Ωραια. Η πιο συμφεροντολογική άποψη απ' όλες. Δεν ψηφίζω, είμαι με όλους, κρίνω εκ του αφαλούς, απολαμβάνω τα οφέλη, ότι μου συμφέρει.

Φυσικά και υπάρχουν διαφορές.

Ο Κασουλίδης είναι μπλε.
Ο Χριστόφιας είναι ροζ.

Και ο Τάσσος θα προσπαθήσει για λύση του Κυπριακού.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΑΠΟΧΗ ΕΧΕΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΤΣΑΚΗ ΕΧΕΙ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και αν δεν τους ψηφίσουμε, αυτοί θα εκλεγούν. Το λευκό και η αποχή δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της διαφθοράς, της διαπλοκής, του υψαυχενισμού και της αδιαφορίας. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να ψηφιστεί ο πιο μεγάλος καραγκιόζης από όλους ώστε να αποκαλυφθεί σε όλο το μεγαλείο του το σαθρό οικοδόμημα της δήθεν δημοκρατίας που μας σερβίρουν.

Ανώνυμος είπε...

Simfono me ton prologo tis istioselidas.

Parola afta 8a simfoniso oti i apohi adiki to ligotero hirotero ke evnoi tous hiroterous.

Ostoso me provlimatizi to gegonos oti i mi hrisi tis apohis/lefkou, voi8a stin sintirisi/diatirisi enos arostimenou sistimatos me tin diki mas simvoli.

Distihos i piotita ton politikon mas, antikatoptrizi tin piotita emas ton psifoforon.

I ekloges stin kipro ginonte mono gia to 10%-20% ton psifoforon. I ipolipi apla akolou8on to koma paragnorizontas ideologies, estiazontas apla sto atomiko simferon.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η αποχή δεν προτείνει τίποτα που να μπορεί ν΄αλλάξει την κατάσταση. Σίγουρα υπάρχουν σήμερα πιο πολλά αδιέξοδα από πριν και η κατάσταση δεν εμπνέει μεγάλη αισιοδοξία, όμως χίλιες φορές καλύτερα να μάχεται κανείς για τις όποιες αλλαγές / βελτιώσεις μπορεί, παρά να απαξιεί. Όμως ακριβώς εκείβρίσκεται πιστεύω η αξία των όποιων κινησεων ή κινημάτων. Αν έχετε τη δύναμη κάντε μια κίνηση ενάντια στο ρουσφέτι, να γίνονται Μέλη μόνο όσοι δεν έχουν ζητήσει ποτέ κάτι τετοιο, ούτε καν στο σχολείο ή στον στρατό για το παιδί τους.

Μορφιτης είπε...

Λαθος φιλοι. Αυτο ακριβως θελουν και οι σαθροι πολιτικοι. Μια κοινωνια απραξιας.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι νομίζουν ότι η αποχή είναι επανάσταση πλανούνται. Δεν μπορεί κάποιος να μην έχει άποψη για αυτά που καθορίζουν, ρυθμίζουν, ευκολύνουν ή δυσχαιρένουν τη ζωή του κάθε ενός έκαστου από μας.

Ούτε η δικαιολογία ότι θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ευσταθέι. Το μήνυμα θα το δώσεις αλλά δε θα ληφθεί διότι το φαγοπότι είναι μεγάλο και τα δέλεαρ τεράστια. Τόσο μεγάλα που καθιστούν τον καθένα που βρίσκεται εκεί "κολοκασόφυλλο".

Οι επαναστάσεις γίνονται είτε σε πλατείες είτε τουλάχιστο σε αίθουσες. ΄Οσο παλιομοδίτικο και αν ακούεται, αν θέλεις να αλλάξεις κάτι πρέπει να ενταχθείς κάπου και να προσπαθήσεις να επιφέρεις μια μικροσκοπική αλλαγή. Έτσι πάν΄ τα πράματα μπροστά. Αν δεν υπάρχει χώρος για να ενταχθείς δημιούργησε τουλάχιστο το δικό σου.

Η νοοτροπία "ράμπο" που μας έχουν εμπεδώσει, ότι "θα τους τα πώ χύμα" και "να τους τα τουμπάρω ούλα" εξυπηρετεί τους σκοπούς του κατεστημένου και τίποτε άλλο. Στο τέλος φαίνεσαι γραφικός, ανυπόλυπτος, νομίζεις ότι ενίκησες ενώ στην ουσία επίες "πακκέττο".

Η αδιαφορία και η αποχή είναι για αυτούς που αποδέχονται τη μοίρα τους, γίνονται πλήρως παθητικοί, δεν έχουν καμία αντίδραση και είναι απολύτως δεκτικοί. Που προτιμούν την εύκολη λύση, της εκ του ασφαλούς κριτικής που τον καφενέ ή που το σαλόνι χωρίς να είχαν ποτέ την τόλμη να τοποθετηθόυν ή να προσπαθήσουν αρκετά να αλλάξουν έστω ένα τρισεκατομυρριοστό των πραμάτων.

Χάρος είπε...

Για τες συγκεκριμένες εκλογές (στο πρώτο γύρο) εν να ψηφίσω έναν που τους λλιόττερο καρακιόζιες για να μεν πάει ο αρχικαρακιόζης δεύτερο γυρό. Για δεύτερο γυρό εν αποφάσισα ακόμα τι εν να κάμω. Που τζιαμέ τζαι τζι..

Το άκυρο έννε το ίδιο με το λευκό.Το άκυρο μπορεί ναν ο κάθε γέρος τζαι κοτζιάκαρη που τους έφιεν ο σταυρός πόξω που το τετραγωνούι ή κάποιος που έγραψε ένα σύνθημα.

Το λευκό δηλώνει ότι "εν μου κάμνει κανένας" τζαι εν να ταν σωστό να μετρά σαν ξεχωριστό ποσοστό γιατί πολλά απλά εκφράζει μιαν άποψη διαφορετική. Το ποσοστό των λευκών μπόρει να προβληματίσει τους μέλλοντες υποψήφιους να σκεφτούν "Τι πρέπει να κάμω για να πιάσω τούντους ψήφους; Τι θέλουν τούτοι που ως τωρά εν τους το πρόσφερε κανένας;".

Πάντως, όπως είπε τζαι ο αντραίας, φέτος εν πολλά κρίσιμες οι εκλογές τζαι εν να το σκεφτώ καλά πριν πάρω τελικήν απόφαση.

Ανώνυμος είπε...

Νόμιζα πως ημουν παράξενος και μόνος μέχρι που βρήκα τη σελίδα σας.
Δεν είμαι υπέρ της αποχής, είμαι όμως υπέρ της λευκής. Η λευκή ψήφος είναι τοποθέτηση και τα λευκά πρέπει να μετρούν ελπίζοντας οτι ίσως οι πολιτικοί μας, πάρουν χαπάρι οτι δεν "βόσκουν πρόβατα".
Αν κανένας απο τους υποψηφίους δεν με αντιπροσωπεύει, γιατί πρέπει να δόσω την ψήφο μου σε κάποιον? Γιατί επίσης να πρέπει να επιλέξω απο τους κακούς τον καλύτερο ? Δεν θέλω να ψηφίσω εναντίων των δύο επιλέγοντας τον έναν.
Να πω επίσης οτι προσωπικά δεν έχω ποτέ ψηφίσει σε κοινοβουλευτικές (ρίχνω λευκό ) γιατί πιστεύω στην οριζόντια ψηφοφορία. Οι φοβίες, οι ανασφάλειες και τα συμφέροντα τους δεν τους άφησαν να βρούν τη δύναμη να δοκιμάσουν την οριζόντια έστω και στις δημοτικές.

Unknown είπε...

Αγαπητοί ανώνυμοι
σας χαιρετώ!
Η αποχή και το λευκό είναι άποψη όταν στελνει μηνυματα...
Στο συστημα το δικό μας απλώς αφήνει το πεδίο ελευθερο σε όλους όσοι έτσι κι αλλιως θέλουν να έχουν ελευθερο πεδίο για να το αξιοποιήσουν προς όφελος τους...
Αν η αποψη σας είναι δυνατή κατεβείτε στους δρόμους... και θα είμαι μαζί σας...
Ακόμα κι αν διαπιστώσετε ότι δίπλα σας θα βρίσκονται μονάχα 5-6 ακόμα...
Αν έχετε βαρεθεί το "συστημα" αντιδράστε ...
Μέχρι τότε, εγώ υποστηρίζω Κώστα Θεμιστοκλέους και είναι η πρώτη φορά που έκανα ένα βήμα μπροστά και δηλωνω απερίφραστα και δημόσια τι υποστηρίζω...

Και τον υποστηρίζω για ορισμένους από τους λόγους που προβάλετε:
γιατί δεν είναι υποκριτής και όπως καποιοι απο μας πλήρωσε και εκείνος το τίμημα της αντιθετης άποψης εν μέσω ενός μεσαίωνα που δαιμονοποιήσε ιδέες, άτομα και προσπαθειες και τώρα προσπαθεί να στριμώξει σπερματα αλλαγής σε ένα σύστημα που δεν θελει να αλλαξει.

Μου αρέσει η αμφισβήτηση σας γιατί μόνο μέσα από αυτή γίνονται ζημώσεις και ταράζονται τα λυμναζοντα νερά

Σκεφτείται ξανά και κατεβείτε στους δρόμους....

Οι τα φαύλα πράττοντες μισουν το φως..

και μακάρι να βγούν προς το φως αυτές οι απόψεις και να ακουστεί ότι το παλαιό σύστημα κούρασε, και υπάρχουν πολίτες που θελουν κατι διαφορετικό έξω από τα μαντριά των κομματικών συσχετισμών και διατηρησης της εξουσιας με αντιπαροχή το μέλλον του τόπου μας.

Επιτρέψτε μου όμως να ευχηθώ επίσης οι εντονες απόψεις σας να είναι/ήταν παρούσες και όταν το ίδιο αυτό σύστημα κακοποιεί και πληγώνει τους πιο ευαλωτους αυτής της κοινωνίας και ασελγεί πάνω τους, πριν, μετά και ενδιαμεσως των εκλογικών περιοδων...

Φιλικά
Τζούλια Καλημερη

Ανώνυμος είπε...

"Και ο Τάσσος θα προσπαθήσει για λύση του Κυπριακού.

9 Ιαν 2008 6:10:00 πμ"

O FILOS ANONIMOS EDO EHI KE HUMOR

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη σελίδα, παρά το ότι διαφωνώ με την αποχή. Ο διάλογος για την καλυτέρευση του πολιτικού μας συστήματος είναι χρήσιμος.
Νομίζετε όμως ότι ακόμα και μια συντριπτική αποχή των πολιτών από τις εκλογές θα οδηγήσει τις εξελίξεις εκεί που επιθυμείτε; Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ που απέχει το 60 - 70% των πολιτών από τις προεδρικές εκλογές, άλλαξε κάτι στο πολιτικό τους τοπίο;

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ μαζί σας και με καλύπτουν όλοι οι προλαλήσαντες για τους λόγους. Παράλληλα θέλω να δώσω έμφαση στην άποψη ότι συνήθως οι ομάδες πολιτών που νοιωθουν αδικημένοι από το σύστημα και την δημοκρατικότητα της κοινωνίας που τους πειβάλει μπορούν να δουλέψουν σκληρά για να δημιουργήσουν το δικό τους κίνημα με τους δικούς τους υποψηφίους ωστε να μπορούν να έχουν φωνή στα δρώμενα του τόπου τους. Αν αυτή η φωνή είναι αρκετά τίμια, δυνατή και άξια θα αποκτήσει το κατάλληλο εκτόπισμα. Φιλικά Χρίστος

Ανώνυμος είπε...

(Συγχωρέστε με για το επιπρόσθετο σχόλιο αλλά πάτησα το ποντίκι κατα λάθος.) Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι αν αληθεύουν όσα λέτε περί απατεώνων και διαφθοράς τότε οι υπαίτιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι γονιοί μας που τους συντήρησαν για τόσα χρόνια και συνεχίζουμε και εμείς οι ίδιοι να τους υποστηρίζουμε. Με την προυπόθεση, πάντοτε, ότι όλα αυτά που ισχυρίζεστε αληθεύουν. Επωνύμως και υπευθύνως - Χρίστος Κυριάκου.

Ανώνυμος είπε...

Καλή η αντίδραση...Αν μπορούσατε να μετατρέψετε αυτή την ενέργεια που έχετε για την καλυτέρευση της κοινωνίας μας σε πρακτικούς και υπεύθυνους τρόπους, θα ήταν ότι καλύτερο...

Lexi_penitas είπε...

Καλώς σας βρήκα!

Εγώ ψηφίζω παρόλο που συμφωνώ με τις περισσότερες διαπιστώσεις σας και τις θέσεις μου τις ανάπτυξα επανειλημμένα μέσα από το μπλογκ μου και μεσα από το http://proedrikes.blogspot.com/ Συμφωνώ με τον Ανευ και τη Βερόνικα όσο και με εκείνους που προβάλλουν με επιχειρήματα το άτοπο της αποχής. Μπορώ να πω ότι όσοι δεν βλέπουν την ιδιαίτερη σχέση του σημερινού προέδρου και των αυλικών του με το κατεστημένο που είναι υπεύθυνο για τις διαπιστώσεις σας, είτε εθελοτυφλούν είτε έχουν χαμηλό πολιτικό κριτήριο.

Με αφήνει έκπληττο το γεγονός ότι ενώ αναφέρεται ότι το μπλογκ δημιουργήθηκε από ομάδα πολιτών, ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν βγήκε να παρέμβει στον διάλογο που αναπτύσσεται λες και αυτοί που έγραψαν το αρχικό κείμενο εξαφανίστηκαν. Πόσο μάλλον που οι τα περισσότερα σχόλια διαφωνούν με τη θέση για αποχή. Φίλοι, αν είστε κάπου εδώ δώστε σημεία ζωής.

Το άλλο και πιο σημαντικό είναι το τι προτείνετε. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ κύριοι. Άντε να ανεβεί η αποχή από το 13% στο 20%. Παρακάτω. Θα αλλάξει οτιδήποτε;

Και μια φιλική συμβουλή. Βάλτε τα διαδικτυακά σας ονόματα να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Ίδας είπε...

Οι προβληματισμοί από το blog πολύ καλοί, αλλά η αποχή δεν είναι λύση!

Είτε τους ψηφίσουμε είτε όχι αυτοί θα βγουν...

Πρέπει να ψηφίζεις τον καλύτερο (όταν υπάρχει τέτοιος), ή τον λιγότερο κακό. Η μεγαλύτερη μαγκιά όμως είναι να καταφέρνεις να αλλάζεις κάτι! Γράφοντας σε αυτό το κάνεις μια καλή αρχή αφού (ίσως) ευαισθητοποιήσεις κάποιους…
Απέχοντας από τις εκλογές κάνεις απλά μια τρύπα στο νερό…

Ανώνυμος είπε...

Θα συφωνήσω με μορφίτη. Είμαστε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρέπει να νιαζόμαστε για τον τόπο μας! Με το να μην ψηφίσουμε δεν θα πετύχουμε απολύτως τίποτα. Αυτός που θα βγεί, θα βγεί και θα κάνει αυτά που πρέπει... Το να γίνουμε αναρχικοί δεν θα επιλύσει την κατασταση που υπάρχει ούτε θα κερδίσουμε κάτι... αντίθετα με το να γίνουμε ενεργά μέλη και να νιαζόμαστε έτσι θα αλλάξουμε το μέλλον... Η νεολαία είναι το μέλλον της Κύπρου... αν αδρανήσει αυτή... αδρανεί και η Κύπρος....

Ανώνυμος είπε...

Καλή η προσπάθεια παιδιά. Τουλάχιστο να ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταπίνουν αμάσητα τα τόσα όσα ακούμε από τους ηγέτες μας.

Θα διαφωνήσω με τους διαφωνούντες της στήλης για το ότι το λευκό είναι απάθεια. Και αυτό γιατί είμαι σίγουρος ότι η πρόταση του blog δεν είναι ¨Δεν ψηφίζω ποτε (ή για πάντα, όπως λέει μιά διαφήμιση!". Ίσως μια εκλογή με 20-30% λευκά να έδινε το μύνημα της αγανάκτησης πλέον, με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθήσουν να προσελκύσουν αυτό το ποσοστό με την επιλογή κατάλληλων υποψηφίων, καταρτισμού σωστού προγράμματος, κτλ.

Από την άλλη, θα συμφωνήσω με τους διαφωνούντες ότι κάτι τέτοιο δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει, αφού το λευκό δεν θα είναι σεβαστό από την εκλογική νομοθεσία (όπως ελέχθει ότι είναι στη Σερβία, και μπράβο τους). Έτσι, ίσως το πιό σωστό είναι όντως να διαλέξουμε τον "μη χείριστο".

Όμως, άν καταφέρουμε να γίνει μια εκδήλωση με 100,000 άτομα που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, τότε νομίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει εκ των προτέρων, και δεν θα μας κατηγορήσει κανένας για απάθεια και μή πολιτικοποίηση.

Όμως φίλοι/ες μου, μπορεί να υπάρξει ποτέ αυτή η Ουτοπία, όπου οι φωτισμένοι ηγέτες και αξιωματούχοι δρούν με στόχο το κοινό ώφελος, είναι τα πάντα αξιοκρατικά και όλοι οι πολίτες σέβονται αλλήλους? Νομίζω ότι η ιστορία της ανθρωπότητας έχει δείξει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ... γονίδιο στον άνθρωπο. Εξαίρεση μπορεί να αποτελούν τα επαναστατικά κινήματα, αλλά και αυτά όταν γίνουν πλέον κυβερνήσεις διαβρώνονται καταλλήλως. Μου θυμίζει το "Το νυν ανταν να τρώει τη γή, τρώει τη γή θαρκέται, μα πάντα τζιείνον τρώετε τζιαί τζείνον καταλυέται:του Β. Μιχαηλίδη. Τον "νυν" είναι ο πολίτης, και η γή, τί άλλο, η Εξουσία!

Καλή προσπάθεια, είμαι μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που προτείνετε είναι κάτι πολύ ριζοσπαστικό. Οπότε για να έχει μια οποιαδήποτε απήχηση, χρειάζεται να γίνει σωστά, δηλαδή οργανωμένα και ολοκληρωμένα. Και οπωσδήποτε με μια κεφαλή. Γιατί κεφαλή θα υπάρξει είτε μας αρέσει είτε όχι.

Οπότε με τα κριτήρια τα οποία εσείς θέτετε και με βρίσκουν σύμφωνη, θα έπρεπε ίσως από χρόνια τώρα να είχε δημιουργηθεί μια κίνηση, με έναν/μία επικεφαλή που να εμπνέει, η οποία να μας προτείνει μια επιλογή ψήφου που να μπορεί να αλλάξει το στάτους κβο. Κάτι που η αποχή σήμερα σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει.

Τώρα, ένα μήνα πριν τις εκλογές μέσα από ένα μπλογκ χωρίς προσωπείο/προσωπικό, δηλαδή ππάσα ππάσα, ρεαλιστικά το μόνο που θα καταφέρετε αυτοί που θα ακολουθήσετε αυτή την άποψη, είναι να παν καθοριστικές ψήφοι χαμένες.

Αν η ομάδα σας έχει πραγματικά βλέψεις 'επαναστατικές' θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε κάτι πιο οργανωμένο, έτσι ώστε να μπορεί να έχει απήχηση στις επόμενες εκλογές.

Καλωσορίσατε στην μπλογκόσφαιρα. Όποιοι και να'στε :)

Τίποτα μεγάλο στη ζωή δεν γίνεται εδώ και τώρα. Χρειάζεται δουλειά και υπομονή.

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Οσο και αν προσπαθω να πεισω τον ευατο μου οτι πρεπει να εξασκησω αυτο το "ιερο" δικαιωμα μου, να ψηφισω, δεν βλεπω τον λογο.
Θα συμφωνισω με τον Χριστο Κ. οτι το φταιξιμο ειναι δικο μας και των δικων μας.
Παρ'ταυτα στον αγωνα μας αυτο τα τελευταια 40+ χρονια, να οριμασουμε σαν κοινωνια, φαινεται οτι χασαμε την ουσια και το νοημα πολλων πραγματων.
Διαχρονικα η ατιμωρισια εχει φερει την ασηδοσια και φαινεται οτι τα πραγματα θα χειροτερεψουν πριν να καλυτερεψουν.
Στο καταποσον η τακτικη της αποχης εχει φερει αποτελεσματα αλλου....δεν ξερω....ομως αν δεν αποφασισουμε οτι μπορουμε να "μαυρισουμε" τον "δικο" μας και να ψηφισουμε τον "αντιπαλο" χωρις αναχρονιστικες φοβιες για δεξιους, αριστερους και κεντροους....τοτε αυτο το "ιερο" δικαιωμα δεν εχει αξια.
Η δυναμη της ψηφου ειναι τα 3 λεπτα πισω απο το παραβαν. Οταν εμεις δεν ειμαστε διαθετημενοι να χρησιμοποιησουμε την δυναμη που εχουμε και το μονο πραγμα που ξερουμε ειναι να κλαιμε και να διαμαρτυρομαστε για 5 χρονια και στις εκλογες "ριχνουμε" την ψηφο εκει που την ριχνουμε παντα....στους δικους μας....γιατι περιμενουμε να αλλαξει κατι.
Δεν εχουμε καν το θαρρος και την ειληκρινια να πουμε επισημα στον λαο οτι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ....μονο τον απειλουμε οτι "με βαση τις προνοιες του νομου ειναι αδικημα να μην ψηφισει καποιος χωρις δικαιολογιτικα"!
Μεχρι τοτε που θα μαθουμε τους οριμους τροπους επιλογης υποψηφιων....Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Bananistanos είπε...

Θα προσθέσω ακόμα κατι. Θεωρώ την ψήφο ηθική υποχρέωση και όποιος δεν βρίσκει υποψήφιο αρκετά κατάλληλο για να ψηφίσει ας κατεβεί ο ίδιος όπως κάμνει ο Ματσάκης και ο Ούτοπος.

Επαναλαμβάνω, η αποχή είναι ψήφος στον χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

Βρε, μπας και είναι καιρός για ένα νέο και πραγματικό Πράσινο κόμμα της Κύπρου??!!
Πραγματικά πάω να τρελλαθώ πώς οι "Οικολόγοι" του νησιού διαφημήζουν ότι μόνο ο Τάσσος θα σώσει την πράσινη χελώνα... (παρέτα-παρέτα... όπως λέει και ο γιός μου!)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τη λογική σας, αν και χρειάζεται πολλή υπομονετική καλλιέργεια αυτής της στάσης για να έρθουν και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Το θέμα δεν είναι αν είσαι ενεργός και αν αλλάζεις κάτι εδώ και τώρα. Το θέμα είναι να βγει το μήνυμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που απαξιούν. Που καταλαβαίνουν ότι όλοι όσοι έχουν τη δύναμη να εκλεγούν, με τον ίδιο τρόπο την απέκτησαν: πατώντας πάνω σε άλλους, γλείφοντας, έρποντας.

Η περίφημη απαξίωση της πολιτικής που πέτυχαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες (και εμείς οι μωροί την κατακρίνουμε) είναι εκείνη που θα φέρει σύντομα την ριζική πολιτειακή αλλαγή. Και καθώς οι άλλοι θα βρουν τον τρόπο να αλλάξουν, εμείς θα εξακολουθούμε να πουλάμε τη ψήφο μας με περηφάνια.

andraias είπε...

Αγαπητή Τζούλια Καλημέρη. Εν σωστή η επιλογή σου για Θεμιστοκλέους, αλλά κάποιαν άλλη φορά. Δυστυχώς η ψήφος στον Θεμιστοκλέους εν χαμένη. Τζιαι εν τόσο σημαντικό να φύει ο Τάσσος που τη μέση, που αν τζιαι γω ρεαλιστικά θα εψήφιζα Θεμιστοκλέους, εν ο πιο νούσιμος, εν θα το κάμω.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 90% στα όσα πολύ ορθά αναφέρετε στον πρόλογο σας. Εχω διαφορετική άποψη σε 2 σημεία = (1) Το Κυπριακό δέν τους το έχουν αφήσει στα χέρια τους η Τουρκία και οι Μεγάλες δυνάμεις έτσι δέν μπορεί να τεκμηριωθεί ότι αυτοί φταίνε (ίσως το φταίξιμο να είναι κάπου 5%-10% σ'αυτούς). Συμφωνώ ομως ότι εάν ήταν στα χέρια τους, ...ίσως και να μήν υπήρχαμε !

2) Πιστέυω ότι το πιο σωστό είναι το Λευκό γιατί (α) Εάν δέν πάμε να ψηφίσουμε οι του Συστήματος θα μας πούν ότι "δέν πήγαν να ψηφίσουν γιατί ήσαν ηλικιωμένοι, άρρωστοι, είχαν δουλειά, ήταν στο εξωτερικό, είναι οκνηροί και τεμπέληδες και δέν σημαίνει ότι όποιος δέν πάει να ψηφίσει απαξιεί το σύστημα" (β) Εάν πάλι κάποιος πεί το -ακόμη χειρότερο- ψηφίστε "κατα βούληση" σημαίνει πάλι κάποιο ποσοστό θα πάει να ψηφίσει το Σύστημα. (γ)Εάν όμως κάποιος ρίξει ΛΕΥΚΟ, τότε το μήνυμα (ανεξάρτητα εάν αυτοί του συστήματος το καταμετρούν μαζί με τα άκυρα ή δέν το καταμετρούν) αυτό δέν αντέχει σε καμμιά παρερμηνεία, οι άνθρωποι σηκώθηκαν, μπήκαν στον κόπο, ταξίδεψαν στην κάλπη και ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ έννοιωθαν που πλήρως ενσυνείδητα έριξαν ψήφο διαμαρτυρίας ψήφισαν ΛΕΥΚΟ.
Αποψη μου είναι ότι τα επιχειρήματα περι ρίχνοντας λευκό στηρίζεις τον "Α" ή τον "Β" έχουν μηδενική σημασία μπροστά στην συνείδηση, την πλήρως ικανοποιημένη συνείδηση ότι δέν ψηφίσαμε κανένα απο αυτούς που θεωρούμε ανίκανους να μας κυβερνήσουν.

Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο "ΒΕΡΟΝΙΚΑ" . Δεν αρκεί το Λευκό. Θα πρέπει απο κάθε πλατφόρμα ο πολιτικοποιημένος πολίτης (που κατα την ταπεινή μου άποψη όλοι έτσι θα πρέπει να είμαστε πολιτικοποιημένοι και όχι Κομματικοποιημένοι) Να δρούμε στο δρόμο, στη δουλειά, στο εστιατοριο, στις εφημερίδες, στις τηλεοράσεις παντού απο όπου μπορούμε.

Ανώνυμος είπε...

Η Βερονικα, ο Ανευ και αλλοι προλαλησαντες τα ειπαν πολυ καλα. Θελετε αλλαγη? Δουλεψτε γιαυτην. Ο φαταλισμος -"τιποτε δεν αλλασσει γιαυτο και εγω δεν κανω τιποτε"- ειναι η σιγουρη λυση για να μην αλλαξει πραγματι τιποτε.

Και μετα θα βγειτε παλι παραπονουμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Και σ' αυτόυς που συμφωνούν και σ' αυτούς που διαφωνούν με την άποψη "Δεν ψηφίζω".

Σ' αυτό το blog έχω διαβάσει πολιτικό λόγο, που πολύ θα ήθελα να είχα ακούσει, έστω και από ένα "έγκριτο πολιτικό πρόσωπο".

Το κρίμα είναι πάνω τους. Ρεζιλίκι δικό τους. ΑΛΛΑ ... δεν παραιτούμαι.

Μην ξεχνάτε ... η συμμετοχή στα κοινά, αποτελεί το Α και το Ω της Δημοκρατίας.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αποχή δεν είναι παραίτηση. Αποχή είναι το πιο ισχυρό μήνυμα των εκλογών, το οποίο αν διαθέτει και μεγάλα ποσοστά το φοβούνται όλοι! Το θέμα είναι ότι θέλει υπομονή. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι να αλλάξει το σύστημα.
Είναι ανιστορικότητα να νομίζεις ότι κάποιος σημερινός υποψήφιος θα κάνει τη διαφορά

Ίδας είπε...

Ξέρετε πια είναι η μεγαλύτερη πλάκα;

Οι περισσότεροι που λένε ότι συμφωνούν με το συγκεκριμένο άρθρο και δίνουν συγχαρητήρια στον συγγραφέα, τελικά θα πάνε να ψηφίσουν! Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα ψηφίσουν και διαφορετικούς υποψηφίους αφού τα κριτήρια του καθενός και τα πράγματα που τον ενοχλούν και τον κάνουν να σκέφτεται αν θα πάει να ψηφίσει είναι εντελώς διαφορετικά!

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι δύσκολο να συνασπιστούν όλοι αυτοί για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο..

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Το τραγικο για ενα λαο που περιφανευται (και) εχει ενα τοσο πολυ ψηλο επιπεδο μορφωσης, ειναι να ψαχνει για να ψηφισει τον "λιγοτερο κακο" και οχι για τον καλυτερο.

Η θεωρια του οτι η αποχη θα βοηβησει τον χειροτερο ειναι εντελως θεωριτικη και σπρωχνει τον κοσμο προς την πολωση και καλλιεργει αναχρονιστικες φοβιες περι αριστερων, δεξιων και αριανων!

Τελος....αφου δοκιμασαμε να ψηφισουμε, να δοκιμασουμε να απεσχουμε....μπορει καποιος να ακουσει τοτε!

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν όλους τους υποψηφίους κοντά και κάθε ψήφος είναι πολύτιμη. Έτσι τείνω να πιστέψω ότι πολλοί απ' όσους με τόσο έντονο τρόπο φέρονται εναντίον της αποχής είναι στελέχη κομμάτων ή φοιτητικών παρατάξεων που φοβούνται μήπως πάει χαμένος ο κόπος και ο χρόνος που αφιέρωσαν στον προεκλογικό αγώνα. Γιατί αν δεν κερδίσουν, τα ανταλλάγματα για την αφοσίωσή τους θα είναι λιγότερα.
Οι υπόλοιποι, που ειλικρινώς πιστεύουν ότι η αποχή δεικνύει αδιαφορία και ευθυνοφοβία, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι η αποχή δεν είναι ο στόχος, αλλά το μέσο. Αν απόσχουν αρκετοί, θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για μια νέα κίνηση πολιτών που δεν θα ανήκει στο κατεστημένο.
Γενικά πάντως είμαι απαισιόδοξος. Η σήψη στην κοινωνία μας είναι τόσο βαθιά και εμπεδωμένη που χρειάζονται δεκαετίες για ανατροπή της κατάστασης.

Ανώνυμος είπε...

Αντι αποχη η λευκο τι λετε για ψηφο υπο διαμαρτυρια υπαρχει τροπος

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Καλημερα. Για να εχει νοημα η ψηφος υπο διαμαρτηρια πρεπει να υπαρξει μετακινηση ψηφοφορων μεταξυ των πολιτικων δυναμεων....και να ξεπερασουμε τις αναχρονιστικες μας φοβιες περι αριστερων, δεξιων και αριανων....πραγμα πολυ πανω απο τις δυνατοτητες μας!

Ας μεινουμε στα απλα, οπως την αποχη!

Ανώνυμος είπε...

Mpeeeeeeeeeee
Mpeeeeeeeeeee
Mpeeeeeeeeeee

Ontos imasten polla megala arnia. Toutes tes ekloges prolavenoumen tes? Na pamen gia tes epomenes mipos? En nomizete oti irten epitelous o tzeros na kamoumen kati? Isasten me tin idean oti an vrethoumen emis oi 50 - 100 pou grafoumen dame tze valoumen kato kapious stoxous en na men piamen parapano psifous pou ton matsakin tze ton themistokleous gi paradigman?

Eshete oneira? Eshete oreksin? Thelete na allaksi kati? Strothite stin doulian. Ego ime etoimos na fio pou ta blogs the tes filosofies tze na to paro ena vima parakato. Exo tze ego ta dika mou provlimata opos o kathenas pou mas alla ime etoimas na kamo to megalon viman

Kyrioi pou ekamete to blog: kanoniste mia sinantisi, opios theli as erti, na doumen an telika ta onira mas en ta idia, tze arkefkoumen! Gia na allaksi kati, xriazete epanastasi tze thysies. Xoris touta, tze tou xronou pale dame en na imasten na klemen tin miran mas!

Χάρος είπε...

Ξεχωρίστε 2 πράματα ρε κοπέλλια. Άλλον η αποχή, όπως γίνεται στην αμερική τζαι βασικά τζίνο το ποσοστό δηλώνει "εν με κόφτει όποιος τζαι να φκει" (βασικα αδιαφορία), τζαι άλλο να πάω τζαι να σύρω λευκό, το οποίο δηλώνει "εσηκώθηκα φίλε μου ήρτα να ψηφίσω τζαι σύρνω λευκό για να σας δείξω ότι νοιάζει με το μέλλον της χώρας μου αλλά κανένας που εσάς έννεν άξιος (ή εν τον εμπιστεύκουμαι) να κυβερνήσει.

Στο τι εν να ψηφίσω συμφωνώ 100% με τον αντραία. Φτάννει να φύει ο μουττάς.

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Ηταν οι Αγγλοι, εκλαιαμεν, ηταν ο Μακαριος, εκλαιαμεν, ηταν ο Σπυρος, εκλαιαμεν, ηταν ο Βασιλειου, εκαλιαμεν, ηταν ο Κληριδης, εκλαιαμεν, ειναι ο Παπαδοπουλος κλαμεν....τελικα απλως ειμαστε κλαμενοι....που παντα αδικουμαστε....και παντα φταιει καποιος αλλως εκτος απο εμας....οι Αγγλοι, οι Αμερικανοι, οι Ευρωπαιοι,....οι εθελοντες των Ολυμπιακων του Πεκινου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Α Η Β ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΣΦΕΤΙ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΟΥ

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ εν μέρει. Ακομα πιστευω ότι είναι πιο διεφθαρμένοι απ οτι νομίζουμε
η αποχή δεν είναι λύση. Απεναντίας νομίζω οτι τους εξυπηρετεί περισσότερο. Καλύτερα να ασχολούνται με λιγότερους. Η αποχή δεν ενοχλεί ούτε τις ΗΠΑ ουτε καμιά άλλη χώρα (κατεστημένο) . Ισα ισα δείχνει ότι όλο και λιγότεροι ασχολούνται μαζί τους. ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ. Μας προτιμάνε είτε αρνια είτε αδιάφορους. Τουλάχιστον ανίκανους να διαβάσουμε πίσω απ τις γραμμές.(ασε που έχουμε κ ανικανους δημοσιογράφους στην Κυπρο).
Και απ την άλλη πιστευω ότι το να λέμε είναι όλοι οι ίδιοι είναι το ελάχιστον πολιτική ανικανότητα. Μην ξεχνάμε ο ανθρωπος είναι πολιτικό όν (ή ών )και το ¨Μη χείρον βέλτιστον¨ Ναι για την καρέκλα το κάνουν. ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ Κ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. Εχουν τη δυνατότητα με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους να αλλάζουν τη ζωή μας. Το πρόβλημα τους και το κοινό τους είναι ότι στον πολιτικό τους λόγο είναι νερόβρατοι και σ αυτο φταίμε κι εμείς.
Δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος. Δυστυχώς αυτή είναι η δημοκρατία που έχουμε σήμερα. ενα χαρτούι. Μακάρι να ταν δια βοής όπως στην εκκλησία του δήμου. Αν είναι ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ (χαχα) Δκιαλεξε τε τον ΤΖΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΠΑΣ Τ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ.....
Εγω πάντως εν να πάω έστω και για λευκό.
Συγχαρητήρια για τη σελιδα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΤΕ: ¨Η πρωτοβουλία μας έχει στόχο να δώσει έκφραση σε όσους πιστεύουν ότι οι πολίτες έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο. ΠΩΣ??
Είπατε: Συμφωνειται με τις απόψεις μας?
ΟΧΙ, γιατι δεν έχετε ΚΑΝ άποψη. Την ξέρουμε τη διαφθορά ΤΟΥΣ. την βλέπω.
Βλέπω επίσης ότι εμείς (μηδενός εξαιρομένου) δεχούμαστε τα όλα σαν αρνια. Μια ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.
Δεχόμαστε να έχουμε κάποιον να διαπραγματευεται κάτι πίσω από την πλάτη μου. Εχω κ αφήνω τον πρόεδρο μου εκεί χωρίς να μου λέει καν τι θέλει να κάμει(ή αν θα κάμει. θέλουμε λύση αλλά δεν θέλουμε τους Τ/Κ.
θέλουμε να τους πετάξουμε στη θάλασα αλλά θέλουμε και λυση!!!!!!
Βρίζουμε το δημόσιο αλλά όλοι δίνουμε εξετάσεις. κ αμαν μπουμε ΒΙΡΡΑ ΟΙ ΣΟΥΒΛΕΣ ΤΖΙ ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ.
Δεν έχουμε καν γνώση της πρόσφατης ιστορίας μας.
ΟΥΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΑΜΠΑΤΖΗΕΣ (πχ ευρωστρογγύλεμα), έ πως να μην κάνει και το σκανδαλούι του ο ΤΑΣΣΟΣ??
Με έτσι νου πού έχουμε έτσι ηγέτες θα έχουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε στην κοσμάρα τους . Πρέπει να νιώθουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους..
Δηλαδή τι μου λέτε? να μην πάω να ψηφίσω στις εκλογες και να ψηφίζω στη EUROVISION Ή στο SO YOU THINK YOU CAN DANCE???
ΕΛΕΟΣ !!! ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΒΛΑΚΩΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Transparency είναι μία διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που διερευνά την διαφθορά στα κράτη
Έβγαλε ένα πίνακα αξιολόγησης του κάθε κράτους. Εϊναι σοβαρή οργάνωση, να σκεφθείτε ότι ο Καραμανλής και ο υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε μαζί τους σήμερα.
Δείτε πως αξιολογούνται η Κύπρος και η Ελλάδα και ρίξετε και μια ματιά στο site τους


http://www.transparency.org/news_room/in_focus/2007/cpi2007/cpi_2007_table


http://www.transparency.org/

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΣ ΣΟΣ ΣΟΣ Συμφωνώντας με τον Ο/Η A_Horse_with_no_name
σας καλώ ΟΛΟΥΣ να βρεθούμε κάπου στη Λ/σια ΑΥΡΙΟ Για να έβρουμε ένα που μας, ΠΟΥ να μπορει να βάλει για υποψήφιος (στις 18 λείγει η προθεσμία) και να προωθήσει τους προβληματισμούς μας.
δηλαδη: Εγω προτείνω 1) Διαφάνεια των κινήσεων μας στο κυπριακό και καθαρές κουβέντες στο λαό. 2) ΕΝΟΤΗΤΑ δλδ να χρησιμοποιήσουμε και τον Τατσίζη τον Παπαδόπουλο έναντι της Τουρκίας και τον Ευρωπεο Κασουλίδη και τους φίλους του και τον ΑρχιΚυπραίο Χριστόφια για να φέρει ομόνοια με τους Τ/Κ
ΕΣΣΩΤΕΡΙΚΟ
1)Εξυγίανση Δημόσιου συστήματος
2)έλεγχο της ακρίβειας
και ξερω γω τι άλλο
Να γραψουμε ένα Καταστικο ένα Μανιφέστο ρε κουμπαρε
οι μέρες ελλιαναν και το μπλα μπλα επόλλυνεν
ΑΝ θΑ ΚΑΝΟΥΜΕΝ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ......... ΣΥΝΑΞΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΕΒΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟ
ΜΕΝ Μ ΑΦΗΚΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΟΥ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΩ
μπορουμε να αλλάξουμε τα πάντα φτάνει να μην χέσουμε πάνω μας και κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ
αν θέλουμε πουλούμε και τις ψήφους μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαριέσαι.... μακάρι να πετύχεται κάτι παιδιά!

stalamatia είπε...

Στην Ελλάδα τη ημέρα που θα ψηφίζουν στη Κύπρο θα στηθούν και στην Αθήνα κάλπεις για να ψηφίσουν έστω και άτυπα οι Κύπριοι που σύμφωνα με τη κυπριακή κυβέρνηση δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου.Η ίδια η κυπριακή δημοκρατία μας αφαιρεί αυτό το δικαίωμα αυτό που εσείς το αρνείστε.

Ανώνυμος είπε...

΄Ενας διαφορετικός λόγος επιτέλους.Μιά καλή πρόταση που χρειάζεται τον ευρύτερο δυνατό εναγκαλισμό(κατα την γνώμη μου πάντοτε).Θα διαφωνήσω με τους διαφωνούντες και θα συμφωνήσω με τους άλλους :)..

Η αποχή δεν μπορεί να σημαίνει απάθεια ή έστω μόνο απάθεια.Χωρίς καμία αμφιβολία θα εμφανισθούν αρκετοί που απλά δεν θα ασχοληθούν,αυτοί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.

Το όλο πολιτικό-κοινωνικό μήνυμα που πηγάζει μέσω αυτής της εν δυνάμη ηχηρής άρνησης είναι πολύ πιο δυνατό απ΄οτι οι μερικοί αδιάφοροι που θα ¨συμπλεύσουν¨.

Νομίζω όλοι θα συμφωνήσουν οτι οι πολιτικοί και τα κόμματα γίνονται πιο ισχυρά όσο περισσότερος κόσμος τους ψηφίζει.Άρα πολύ φυσιολογικό θα είναι να επιζητούν όσο γινέται περισσότερους σταυρούς,με διάφορες προεκλογικές εξαγγελίες και άλλα ψηφοθηρικά τεχνάσματα.Φανταστείτε τώρα μια εκλογική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με,ας πούμε,40% αποχή.

Φανταστήκατε?...Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι ναι μεν ο πρώτος στους ψήφους θα νιώθει την ικανοποίηση και την σιγουριά της προεδρίας αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του θα έχει αυτό το 40%.

Και εκεί είναι που θα πρέπει να δράσουμε εμείς όλοι.Αυτό το τεράστιο κύμα της επίπλαστης ¨αδιαφορίας¨,που μόνο αδιαφορία δεν μπορεί να είναι,θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και θα πρέπει να συμπαρασύρει και άλλους μαζί του.Δηλαδή τι εννοώ?

Σίγουρα δεν εννοώ κατ΄αρχάς αυτές τις βαρύγδουπες και ετεροχρονισμένες απόψεις για νέες επαναστάσεις και μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους με συγκρούσεις και μολότωφ κ.τ.λ. Τις θεωρώ αν μη τι άλλο ανούσιες.Εγώ μιλάω για απευθείας συγκρούσεις σε πολιτικό λόγο σε δημόσια έκφραση νέων ιδεών και τέλος τεκμηρίωση του γιατί εμείς δεν σας ψηφίσαμε και απήχαμε και γιατί εσείς είστε τουλάχιστον ανεπαρκείς για να μην πώ επικίνδυνοι για το μέλλον μας.

Η αποχή είναι ένα πρώτο ταρακούνημα από το οποίο πραγματικά πιστεύω οτι κάτι μπορεί να ξεκινήσει!!...






Υ.Γ Φανταστείτε τώρα μια αποχή 80%!!(Ζ.Σαραμάγκου ¨Περι Φωτίσεως¨)

Ανώνυμος είπε...

προτειματε να καθησετε στην παντα και μην εμπλακειτε!!

να ξερετε ομως μετα ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ περιεργης ΛΥΣΗΣ... και αυτα δεν θα μας ξαναζητησουν να τα ψηφισουμε ... μην διανοηθειτε να εκφερετε γνωμη !

δηλωσατε συνενοχοι απο την στιγμη που δεν αναλαβατε τις ευθυνες σας και δεχτηκατε να ειστε απλοι εκτελεστες εντολων οποιουδιποτε αφετνικου η προεδρου... οτι σας καμουν χαλαλι σας.. παιρνετε στο λαιμο σας ομως πολλους περισσοτερους.. με την αδιαφορια./αγνοια/αποποιηση ευθυνων σας

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Κινδυνολογιες και κοινωνικος εκφοβισμος του ειδους "Αν δεν ψηφισουμε θα καμνουν οτι θελουν" και "Θα αποφασιζουν χωρις εμας για εμας", με στελουν πισω στο δημοψηφισμα που μας απειλουσαν εκ των εσω και των εξω οτι μοιρια κακα θα επελθουν του ΟΧΙ! Το αποτελεσμα ηταν, ακομα και καποιοι οι οποιοι ενδεχομενος να ηθελαν μια λυση να που ΟΧΙ για το Γ..... ΜΟΥ!
Η πολιτικη μας παιδια φανηκε στο δημοψηφισμα και στις αρχεπισκοπικες εκλογες οταν οι ανθρωποι που κρατουν τα ινια και τα σκυπτρα διχασαν τον λαο!
Μα που ζουμε; Πρωτον, γινονται, ηδη, διαφορα στον τοπο μας και εμεις απλως κοιταμε σαν ΑΡΝΙΑ και ΒΕΛΑΖΟΥΜΕ (γιατι σιγουρα δεν φωναζουμε). Δευτερον ποιο κοινωνικο συνολο σταθηκε μπροστα στην εξουσια για να διαμαρτηριθει με μια φωνη και να απαιτησει αυτο που του αξιζει, εξω απο κομματικα συμφεροντα;

Η αποχη ειναι μια σοβαρη επιλογη!

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα πρωτη φορα παντος βλεπω πατριωτακια αγανακτησμενα και αντιεξουσιαστες να συμφωνουν σε κατι στην αποχη...

για τους δε το καταλαβω για τους μεν ομων να δουν με ποια κατηγορια ανθρωπων εχουν συμβαδισει

Ανώνυμος είπε...

na tous poume dhladh ena HXHRO 'en me kofti' kamete oti thelete

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την Βερονικά και τα σχόλια της. Αφου είμαστε η νέα γενία (είμαι σίγουρος ότι εδω όλοι είναι νέοι μεταξύ 25 - 40) γιατί δεν κάνουμε κάτι οργανωμένο?
Προσωπικά εγώ και η γυναίκα μου έιμαστε διατεθημένοι να συμμετέχουμε σε κάτι οργανωμένο.

Ανώνυμος είπε...

Παρά να μιλάς και να αφήνεις εξυπνάδες και ψευτοσυμπεράσματα καλύτερα να μας πεις τις απόψεις σου..'22 Ιαν 2008 10:32:00 μμ'

Εγώ απλά θα πώ οτι η μισοβυθισμένη μας πολιτεία χρειάζεται ένα πάτσο και η πιο κατάλληλη στιγμή είναι τωρά!

Μόνο έτσι εν να ξυπνήσουν όσοι εκοιμηθήκαν..Πρώτα δειάς τον πάτσο και μετά μιλάς!

Οι παραφιλολογίες εν καλές αλλά άμα ο άλλος σε ακούει..Ατε και καλή αποχή

Ανώνυμος είπε...

ναι 25 2997 2:17 να αφήνεις τα κλειδία σου στην πόρτα και πηγένεις για ύπνο και όταν έρθει ο κλέφτης μέσα στο σπίτι να αντιδράσης αν το καταλάβεις και αν το καταφέρεις.

Ατε και καλό σου ύπνο οτι πάθεις χαλαλι σου

Ανώνυμος είπε...

Wraia selida symfwnw kai epafxanw me tin selida. Exoume dhmiourghsei ena group sto facebook opou deila deila ginomaste olo kai perissoteroi. osoi pistoi proselthete. simera o phioleleftheros eixe ena afierwma sta facebook groups twn ypopsifiwn. isws tin alli fora ama deiksoume posoi eimaste na exei kai ena group yia mas kai kapoios na to psaksei ligo perissotero na vgoume pros ta e3w afto to group. Yia na doume...

http://www.facebook.com/group.php?gid=33433940272

Ανώνυμος είπε...

''Ο
Οbama εξασφάλισε 295,000 ψήφους και η
Clinton
147,000 σε μια πολιτεία όπου το 2004 είχαν ψηφίσει μόνο 293,000 ψηφοφόροι, 2,000
λιγότεροι από όσους πήρε τελικά ο Obama. Και αυτό έχει αρχίσει να
ανησυχεί τους Ρεπουμπλικανούς.''

Για να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ η αποχή είναι ο καλύτερος υπηρέτης του κατεστημένου.............

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Αν μιλουμε για κατεστημενο και αλλαγες σε αυτο, πρεπει πρωτα να καταλαβουμε οτι το γεγονος και μονον οτι δεν ειμαστε διαθετημενοι να ψηφισουμε την αντιθετη παραταξη απο αυτη που παραδοσιακα ψηφιζουμε ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
Κατεστημενο ειναι οτι ψηφιζουμε για το προσωπικο μας συμφερον και οχι για το καλο του τοπου.
Στις ΗΠΑ, που ξαφνικκα, εγιναν παραδειγμα προς μιμηση, υπαρχει και καποιο συστημα που καποτε λειτουργει. Εταιρειες του χρηματηστηριου (αξιας δις δολλαριων) εκλεισαν οταν αποκαλυφθηκαν σκανδαλα, διευθυντες φυλακιστηκαν, αρχηγοι κομματων παραιτουνται οταν χασουν τις εκλογες, υπουργοι διωκονται και παυονται....αυτα ολα ποτε εγιναν στην δημακρατικα προχωρημενη χωρα μας;

Η αποχη ειναι επιλογη!

Ανώνυμος είπε...

Στην δικτατορία επιλέγουν άλλοι για εσένα, στην δημοκρατία ψηφίζεις ποιος θα επιλέγει για σένα. Ποιά η διαφορά βρε παίδες;
Αυτονομία και λαϊκή οργάνωση συλλογικά η μόνη λύση! ΌΧΙ στους καραγκιόζηδες πολιτικούς που τραβάνε και πίπες για ψήφους και αν βγούν κάνουν κουμάντο ολόκληρο λαό!

- ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ -

(Αν οι ΕΚΛΟΓΕΣ άλλαζαν κάτι θα ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ)

Ανώνυμος είπε...

οι μισοι που σας που λαλούν εν θα ψηφησουν εν με το ενα ποδι μεστην κάλπη.. ανεομόμυλοι ως συνηθως..
να μπου γινεται ρε εσυσπειρωσαν σας ? χαχαχαχαχ σχ θεουλη μου

ου ου ουτοπος

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Η καταντια αυτου του τοπου φαινεται με το ξεφυλλισμα των φωτογραφιων απο το αρχειο των εκλογων:
http://www.ekloges.pio.gov.cy/photo_retro/Gallery.asp?Year=1959&Photo=1

Απο μαυρο-ασπρες σε ενχρωμες και οι πρωταγωνιστες οι ιδιοι, οσοι υπαρχουν ή τα παιδια και οι συγγενεις αυτων!

Ελεος....

Η αποχη ειναι επιλογη....γιατι τιποτα δεν θα αλλαξει οποιος και αν εκλογει!

Ανώνυμος είπε...

η αποχή αυξήθηκε απο 9.45 σε 10.38
(τα λευκά μειώθηκαν κατα 0.6)
λέτε να πήραν το μύνημα?? χμμμμ
όλοι αρνιά είμαστε....
αυτό που μας λείπει είναι αυτό που μας έλειπε πάντα... ο νους

όλοι (όσοι )(ό,τι) ψήφισαν το έκαναν για τους λάθος λόγους....

...........

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Ντροπη, αηδια, αποτροπιασμο! Εχουν πεσει οι μασκες και αρχισαν τα οργανα να παιζουν για να ακουσουν τα ΑΡΝΙΑ!

"Οι τις ΕΟΚΑ Β' θα σκοτωσουν τους κουμμουνιστες", "Θα σταματισουν την διδασκαλια των θρησκευτικων", "Μη-κακο μας να κυβερνουν τετοιοι Ελληνες", "Δεν θα γινει διαμοιρασμος της εξουσιας, απλος πολικομματικη κυβερνηση", κτλ, κτλ, κτλ, κτλ....και τα ΑΡΝΙΑ ακουνε και βελαζουν και χειροκροτουν!

Οι ποδοσφαιρικες ομαδες (που τωρα ονομαζονται και "Εθνικοφρονα Σωματεια", εχουν λαβει επισημοι θεση υπερ του ενος ή του αλλου και την Δευτερα θα προσπαθουμε να πεισουμε οτι τα πολιτικα δεν εχουν σχεση με το ποδοσφαιρο! Θα προσπαθουμε να πεισουμε την νεολαια οτι αλλο το ποδοσφαιρο και αλλο η πολιτικη και οτι κομματικα συνθηματα δεν εχουν θεση μεσα στα γηπεδα....Ακουσαμε και το ΚΟΥΦΟ οτι δεν ειναι οι ομαδες που εκφραστηκαν πολιτικα ΑΛΛΑ ειναι οι συλλογοι οι οποιοι ειναι ομαδες ατομων και δεν εχουν απαραιτητα σχεση με τον αθλητισμο....αρα τα πολιτικα δεν θα ερθουν στα γηπεδα....καλα μας θεορουν τοσο μ.... καποιοι!

Ολοι, γνωστοι και αγνωστοι με ανακοινωσεις στον τυπο, μας αναγγελουν την αποφαση τους να στηριξουν τον Αλφα ή τον Βητα, σανπως και νοιαζει μας!!!!
Μηπως νομιζουν οτι ειναι η ευκαιρια τους για "their 5 minutes of fame"!

Και φυσικα τα επιτελεια δεν ξερουν ΤΙΠΟΤΕ....ολα συμβαινουν μονα τους, ειναι καποιοι αλλοι που τα καμνουν οχι οι δικοι μας!

Το χειροτερο ισως ειναι οτι η απαντησει στην ερωτηση: "Τοσο πολυ εχουν υποτιμησει την νοημοσυνη μας, και τοσο ΑΡΝΙΑ μας θεωρουν;"
Ειναι: ΝΑΙ

Αυτο το δικαιωμα τους δωσαμε!

Η αποχη ειναι επιλογη....γιατι τιποτα δεν θα αλλαξει οποιος και αν εκλεγει!

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί γνωστοί μου που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο ή έριξαν λευκό, θα ψηφίσουν τώρα Κασουλίδη γιατί δεν θέλουν, λένε, κομμουνιστή πρόεδρο. Πραγματικά πιστεύετε ότι το ΑΚΕΛ είναι κομμουνιστικό κόμμα; Ούτε καν αριστερό δεν είναι. Ιδεολογίες δεν υπάρχουν πουθενά πια, είναι μόνο τεχνάσματα για να προσελκύουν οπαδούς και να ξεχωρίζουν τα κόμματα μεταξύ τους, που διαφορετικά δεν θα είχαν καμιά διαφορά. Κασουλίδης και Χριστόφιας είναι το ίδιο, γι' αυτό και στο δεύτερο γύρο θα απόσχω.

Poso Arnia Imaste!!!! είπε...

Για οσους νιωθουν οτι το ΑΚΕΛ ειναι κομμουνιστικο κομμα και οτι θα μας "φαν" οι κουμμουνιστες, τι εγινε στο επιτελειο του κ.Κασουλιδη και την δεξια που θα ψηφιζαν την αριστερα για να "γλυτωσουμε απο τον Τασσο"!

Για την δε αριστερα, το μονον σημαντικο που εχει να ασχοληθει ειναι αν η κορη του κ.Κασουλιδη εγραψε ή οχι ενα email;
Επισης οταν το ΑΚΕΛ ανοικτα επενεβαινε στις αρχεπισκοπικες εκλογες ηταν καλα;

Για ποσο αμπαλατους μας εχουν παρει....τελικα ειμαστε τοσο μ....;

Εχουν διχασει και πολωσει τον λαο....για το καλο του.....!!!!

Αυτο το δικαιωμα τους δωσαμε!

Η αποχη ειναι επιλογη....γιατι τιποτα δεν θα αλλαξει οποιος και αν εκλεγει!

Ανώνυμος είπε...

Και στο δεύτερο γύρο η αποχή ήταν ψηλή. Ξεπέρασε το 9% και μαζί με τα λευκά και τα άκυρα ήταν μεγαλύτερη από 13%. Τελικά υπάρχει ελπίδα. Μακάρι να μας πάρουν δικαστήριο για να προωθήσουμε τις απόψεις μας καλύτερα. Αλλά δεν το βλέπω.